Het plannen van een operatie

Houd rekening met een lange hersteltijd

Omdat het herstel lange tijd vergt en u zeker in de beginfase veel pijn heeft is het belangrijk om uw operatie goed te plannen. Aangezien de operatie snel 2.5 uur of langer duurt is het voor ons lastig om u op korte termijn te plannen. Houdt u dus rekening dat het even kan duren voor u aan de beurt bent en kijk dan vooral hoe het zit met uw vakantieplannen of andere belangrijke verplichtingen.

Kort na de operatie

Het is tevens van belang dat u goed nadenkt over de periode thuis na de operatie. Aangezien u niet kunt tillen of bukken is het verstandig om iets van een grijpstok in huis te hebben om iets op te rapen.Ook een bed in de woonkamer (hoog-laagbed) voor als u niet alles gelijkvloers heeft is zeer gewenst om overdag ook even te kunnen rusten ook als het gezin of het bezoek er is.

Traplopen kan vaak wel maar gaat moeizaam. Zelf koken, wassen, strijken, boodschappen doen en huishoudelijke taken als stofzuigen of vaatwasser in-/uitruimen zijn vaak niet mogelijk de eerste periode. U zult dus goed moeten nadenken hoe deze essentiële dagelijkse taken door derden gedaan kunnen worden. Organiseer eventueel extra zorg voor uw kinderen en/of huisdieren.